We believe in being

Beautiful & Simple

Ressona és un festival de música en directe als peus del Teatre Romà de Sagunt on les roques de l’espai fan servir de grades improvisades i les estreles i la llum de la lluna acompanyen els ritmes de les nits d’estiu al cor de Ciutat Vella.

Per a aquesta tercera edició, el Ressona comptarà   amb un line up  innovador i atractiu, amb propostes ben diferents i variades: Grups emergents, artistes  locals, músics consagrats junt a noves promeses i interprets d’ací o d’allà que tenen molt a dir i a aportar. Aquest any Ressona, propasarà més dates i més actuacions, tot per seguir apropant cultura i oci a Sagunt.

La finalitat i els objectius del festival Ressona són complementar i acostar el Festival Sagunt a Escena i Off Romà a la ciutadania en general, oferint actuacions musicals de primer nivell, de forma gratuïta. Al temps que consolida Sagunt  com a escenari cultural de renom i es reforça el turisme de la ciutat donant a conèixer el seu patrimoni històric al impregnar els nostres carrers de cultura.

El Ressona 2018 és un festival de música en directe als peus del Teatre Romà de Sagunt on les roques de l’espai fan servir de grades improvisades i les estreles i la llum de la lluna acompanyen els ritmes de les nits d’estiu al cor de Ciutat Vella.

Per a aquesta tercera edició, el Ressona comptarà com sempre  amb un line up  innovador i atractiu, amb propostes ben diferents i variades: Grups emergents, artistes  locals, músics consagrats junt a noves promeses i interprets d’ací o d’allà que tenen molt a dir i a aportar. Aquest any Ressona, propasarà més dates i més actuacions, tot per seguir apropant cultura i oci a Sagunt.

La finalitat i els objectius del festival Ressona són complementar i acostar el Festival Sagunt a Escena i Off Romà a la ciutadania en general, oferint actuacions musicals de primer nivell, de forma gratuïta. Al temps que consolida Sagunt  com a escenari cultural de renom i es reforça el turisme de la ciutat donant a conèixer el seu patrimoni històric al omplir els nostres carrers de cultura.

We believe in being

Beautiful & Simple

Ready to Rock

Josefin is sure to impress

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur tincidunt mollis ante non volutpat. Nam consequat diam nec leo rutrum tempus. Nulla accumsan eros nec sem tempus scelerisque. Morbi tincidunt risus magna, posuere lobortis felis. Donec at vehicula risus. Cras vel sollicitudin ipsum. Etiam tincidunt placerat enim, a rhoncus eros sodales ut.

Photography & Images provided by Unsplash.com and DeathToTheStockPhoto.com

Nam consequat diam nec leo rutrum tempus. Nulla accumsan eros nec sem tempus scelerisque. Morbi tincidunt risus magna, posuere lobortis felis. Donec at vehicula risus. Cras vel sollicitudin ipsum. Etiam tincidunt placerat enim, a rhoncus eros sodales ut.

CANDELEROS
Cumbia / Psicodelia afrocaribeña
26 juliol
21:00

JAMALEÒNICS
Jazz Pervertit
2 agost
21:00

PLEASANT DREAMS
Indie Folk
9 d’agost
21:00

MELENAS
Pop/rock/garage
16 agost
22:30

CRUDO PIMENTO
Indie/Alternativa/Experimental
23 agost
22:30

CALIVVLA
Pop punk
30 agost
22:30

BLANCO PALAMERA
Chilling Pop / indietrónica / r&b millennial
30 agost
23:30

Candeleros

Cumbia / Psicodelia afrocaribenya

“Echar una candela” es coneix popularment com la trobada improvisada al voltant de tabac, foc i música. La candela també mesura les unitats de llum i la seva intensitat. La candela i el foc són emprats com a metàfores de passió, calor i amor. La proposta de Candelers està plena de matisos i eclecticismes.  Amb una base de sons afrocaribenys com a identitat, el grup ofereix una mena de ritual psicodèlic amb tambors, guitarra i percussió. Folklore i modernitat en un sol recital. 

Bevent de fonts com la cumbia, el merengue, el dub i els ritmes africans i caribenys, Candelers es lliuren a un exorcisme sonor en el qual la mixtura és el mitjà (mai l’objectiu) per assolir estats alterats de consciència. Percussions vingudes del més enllà, ressons andins, ambients cinemàtics i melodies extretes d’un vell episodi de The Twilight Zone.
Després de girar per mitja Europa, ara mateix estan a Nova York com a representants de LAMC | Sounds of Spain i passaran per Mèxic abans d’aterrar a Sagunt per a inaugurar el proper 26 de Juliol el Ressona 2019

Jamaleònics

Jazz Pervertit

Després de dos anys de treball intens, Jamaleònics llança el seu primer EP, un disc homònim, co-produït per Jamaleònics i Marc Serrats, gravat als estudis Elefante (València) per Rafa Vicente i barrejat per Marc Serrats i Jaume Figueres als Estudis Ground de Girona, en el que ens proposen un viatge totalment diferent en cada tema. Molt ha canviat el grup des dels seus inicis quan interpretaven estàndards de jazz, peces de swing i big band al carrer i en actes socials. Vuit ments del Camp de Morvedre i Horta Nord que donen per a molt i que tenen com a objectiu fer-nos ballar sense parar al ritme de jazz, ska, funk, balkan, latin o reggae. Sens dubte és un dels grups del moment a València, i és que la seua il·lusió i dedicació els ha portat a formar part dels ‘Emergents al Palau’, Iboga Festival o el Rototom Sunsplash, i com no, també formaran part del festival.

Pleasant Dreams

Indie Folk

PLEASANT DREAMS és un grup de La Plana amb una llarga trajectòria i amb un so propi en constant evolució. Les cançons tenen moltes connexions amb la “terreta”, tant per la música de sons mediterranis, com per les seues lletres d’històries costumistes, festes

locals o adaptacions de cançons populars. En aquest 2019 tornen amb TEMPS, un treball que van desgranant poc a poc,avançant les cançons en format videoclip i en plataformes digitals.
Anteriorment, cal destacar l’actuació al FIB 2013, la gravació dels Concerts de Ràdio 3, o formar part en varies ocasions dels CD’s de la revista Rockdelux amb les millors cançons de l’any.

Melenas

Indie Folk

Hi va haver un temps en què associar la paraula “melenas” a la música era sinònim de ‘greñudos’, calimotxo i bars testosterònics. Aquest temps ja ha passat. I per això en el Nébula, centre neuràlgic de tot el que mola a Pamplona, quatre dones van decidir passar d’aplaudir… a ser aplaudides. Oihana, Maria, Leire i Laura en només tres anys han editat disc (sold out) de la mà d’El Nebula Recordings, Elsa Records i Snap Clap Club. Han sonat a les principals emissores del país i han passejat el seu pop reberverat, de vegades més garage, altres més pop, per les principals sales (Apolo o Ochoymedio Club) i festivals (Primavera Sound o el SXSW de Texas). Les seues cabelleres s’agitaran al vent del garatge més melòdic el proper 16 d’agost. Elles saben que els riffs no coneixen de gènere… I tu?

Crudo Pimento

Indie/ Alternativa/ Experimental

Crudo pimento són una criatura estranya en la música espanyola, en la música d’arrel. Són el producte de tantes coses que només poden ser ells. El blues punxant, el reggae narcotitzat, l’endiablada improvisació del jazz, i de nou el blues, convertit en un conjur obrint portes que a la fi algú s’atreveix a obrir. I el ‘deje flamenco’ a les veus, la connexió perfecta entre el CBGB i Despeñaperros. Pantame és el seu últim treball, un disc perfecte en la seua concepció, en el seu desenvolupament i la seva intenció. Un àlbum necessari, una obra audaç que connecta l’experimental i el tradicional mentre construeix un nou estil sobre les ruïnes de tot. La banda formada per Raúl Fruits i Inma Gómez, no és un grup de música a l’ús i és que ells creen els seus propis instruments, el seu propi idioma i fins a un “personajillo” imaginari que és el que ha donat el nom al seu nou disc. “Si mai els has vist, vas a flipar “, aquesta és la millor descripció que poden fer-te perquè et enganxades a Crudo Pimento. Fliparem junts el pròxim 23 d’agost als peus del teatre romà

Calivvla

Pop Punk

Calivvla està format per Mario Ballester i Miguel Scarabaggio a les guitarres i veus, Lidia Fernández al baix i Chema Bordàs a la bateria. Porten temps sent habituals de l’escena musical de la Comunitat Valenciana formant part de grups com The Harts, Flipping Colors, Mar o The POWS. A finals de l’estiu de 2018 comencen aquest nou projecte buscant un so propi a través de les influències personals de cada membre, definint el seu estil com a post pop accelerat. Sens dubte, una de les bandes que donaran molt que parlar dins el paronama musical valencià, i que acomiadaran el Ressona 2019 juntament amb els Blanco Palamera.

Blanco Palamera

Chilling Pop / indietrónica / r&b millennial

“Promesas”, gravat i produït íntegrament per Manuel Blanco i Xoán Domínguez, les dues meitats de Blanco Palamera, amb col·laboracions d’artistes com Baiuca, Puma Pumku o Pianet, suposa, no només el debut del duo compostel·là de 21 anys, sinó que és un disc que els situa tan a prop de les cavil·lacions del pop negroide (del r&b al jazz, la bossa nova o el groove del funk) com també es presten a imaginar nous gèneres nascuts sota la seua ala: pop&b, jazz-pop, stoned pop, chill pop, indietrònica millennial o trip-pop; i que està cridat a ser el mascaró de proa d’una generació que entén el pop des d’una sonoritat tan a prop dels sons urbans com del jazz, el soul, el bolero 2.0 i el pop alternatiu. BLANCO PALAMERA han polit al detall les deu cançons d’un debut que ressona, com una de les possibles revelacions de 2019 i  el seu repertori exquisit i elegant, posarà fi a la BSO de l’estiu a Sagunt.

En el 2018 aconseguírem reunir en un mateix cartell la frescura de noves propostes com ara Els Jóvens, Los Manises o Ainda Nao Street Band que van acomulant actuacions, premis o discs junt als ja consagrats i atípics Alberto Montero, amb piano i orquestra de cambra per al seu pop barroc o Raúl Cantizano acompanyat de guitarra flamenca i experimentant amb la denúncia audiovisual de Los Voluble. 
Vos deixem una selecció de vídeos d’aquest últim estiu.
La recerca de bandes segueix sent un pilar fonamentalen aquest petit gran festival. Per aqueta tercera edició continuem comptant amb artístes locals (Jamaleònics, Pleasant Dreams o Calivvla), hem tractat d’ampliar la presència femenina (Crudo Pimento, Melenas,…) i seguim apostant per noves promeses (Blanco Palamera, Candeleros…) juntament a grups atípics i altres ja consagrats…

La recerca de bandes segueix sent un pilar fonamentalen aquest petit gran festival. Per aqueta tercera edició continuem comptant amb artístes locals (Jamaleònics, Pleasant Dreams o Calivvla), hem tractat d’ampliar la presència femenina (Crudo Pimento, Melenas,…) i seguim apostant per noves promeses (Blanco Palamera, Candeleros…) juntament a grups  insòlits i altres de llarga trajectòria difícils de trobar en el panorama cultural valencià.